Update Maart 2022

Een groep enthousiaste dames heeft weer plannen gemaakt voor het nieuwe seizoen. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Nu de Coronamaatregelen naar de achtergrond verdwijnen kan er weer vooruit gekeken worden. Natuurlijk hebben we de afgelopen jaren ook met elkaar gefietst! Maar nu kunnen ook de extra's als zaterdagse toertochten en een fietsweekend voor de liefhebbers aan het eind van het seizoen weer doorgaan.

Voor de start van het nieuwe seizoen hebben we met elkaar gekozen ons te richten op techniek in plaats van hoge snelheid. Een goede techniek draagt bij aan veiligheid en dat is wat de damesgroep belangrijk vindt. De maand april zetten we in het teken van onder andere de bochtentechniek, in- en uitvoegen in de groep, maar ook eten en drinken op de fiets komen aan bod. Lijkt het je leuk om op je racefiets te fietsen met andere fietsliefhebbers en spreekt het je aan om wat extra aandacht te besteden aan je techniek? Sluit dan gerust eens aan bij de groep. Vanaf april fietsen we iedere donderdagavond met elkaar, we vertrekken om 19 uur vanaf ons clubhuis op de Waardgelder 3 in Veenendaal.

Voor meer info mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

l6

De specifieke ladiestrainingen vinden plaats op donderdagavond vanaf het verzetten van de klok eind maart tot eind september.
We vertrekken om 19.00 uur bij het AXA-clubhuis aan Waardgelder 3 te Veenendaal. De duur van de training ligt tussen de 2 en 2 1/2 uur afhankelijk van hoe laat het donker is.  We trainen afwisselend: over Utrechtse Heuvelrug, langs dijken en door polders of richting Gelderse Vallei.

Op dinsdagavond trainen we ook, maar dan samen met de AXA-mannen. Vertrek is ook om 19:00 uur vanaf het clubhuis

Naast de trainingen wordt er ook wel eens afgesproken voor een rondje fietsen of het rijden van een tocht. We hebben een speciale whatsappgroep en Facebook groep waarin we met elkaar afspreken. 

facebook

Heb je fietservaring en lijkt het je leuk mee te fietsen kom gerust naar de training.
Heb je vragen mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

ladies1

Plezier staat voorop! Gezellig samen fietsen. Er wordt heel wat af gekletst tijdens de trainingen maar we zijn ook aan elkaar gewaagd. Kijk niet vreemd op als een van de dames er ineens vandoor gaat en de rest er achteraan vliegt... Maar er wordt altijd weer op elkaar gewacht. Samen uit, samen thuis.

Is het hoogzomer en mooi weer dan maken we er nog wel eens een bolletjestraining van; eerst lekker samen fietsen en ter afsluiting bolletjes ijs eten :)

Ons doel is ook om beter te leren fietsen. Er worden regelmatig clinics georganiseerd, bijv. techniek verbeteren, klimtraining, sleutelworkshop.

Verder organiseren we elk jaar een sportief en heel gezellig damesuitje; 2 dagen (om het jaar vrijdag&zaterdag - zaterdag&zondag) ergens fietsen inclusief een overnachting. 

 

Er bestaat de mogelijkheid om via AXA-Valleirenners mee te doen aan de competitie van vrouwenwielrennen.nl (tegen kleine vergoeding + KNWU lidmaatschap: 8 Euro per jaar). Rijden in AXA Valleirenners kleding is dan verplicht. 

 

 

Het rijden in een ladiesgroep heeft veel voordelen. Het is niet alleen heel gezellig maar je zult merken dat je makkelijk een hogere snelheid rijdt dan wanneer je alleen fietst. Ons motto is samen uit, samen thuis! Dat houdt in dat we ook gewoon op elkaar wachten als het nodig is. 

Om mee te kunnen fietsen moet je wel wat racefietservaring hebben. Het is handig als je bekend bent met in-en uitklikken, schakelen ed. en je een beetje conditie hebt. Voor iedereen geldt dat er in het begin van het seizoen weer opgebouwd moet worden. Dat kan door gelijk vanaf het begin van het seizoen mee te fietsen en net als iedereen ook af en toe op kop te fietsen. Je zult zien dat je dan snel verbetering merkt!

Zorg dat je fiets in orde is (remmen, derailleurs, banden opgepompt tot 8 bar etc.). Neem tijdens de training een reservebandje en een pompje mee en aan het eind van het seizoen verlichting. Denk ook aan jezelf, neem een gevulde bidon mee en eventueel wat te eten!

  • Omdat sommige trainingsopdrachten op tijd gaan is het handig als je een fietscomputer of (sport)horloge met een secondewijzer (op je fiets) hebt.
  • Zorg, zeker in voor- en naseizoen, voor lampjes op je fiets
  • Je kunt de eerste paar keer mee om te kijken of het wat voor je is. Daarna vragen we je lid te worden van AXA Valleirenners (zie ook bij 'Informatie')

Lijkt het je leuk om met ons te fietsen? Je kunt de eerste paar keer vrijblijvend meefietsen, daarna vragen we je lid te worden van AXA Valleirenners. De contributie bedraagt €80,- per jaar, dat is inclusief een NTFU lidmaatschap (fietsschadeverzekering, korting op tochten, Fietssport magazine).

Ook kun je voor een gereduceerd tarief een AXA-kledingpakket aanschaffen, gebruik maken van het clubhuis, wielerbaan, overige trainingen et cetera. 

Heb je vragen mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Klik hier voor meer informatie en het aanmeldingsformulier.

Lid worden van AXA?

DSC 2826

Lid worden kan vanaf 7 jaar! Ben je geïnteresseerd in wielrennen of mountainbiken en je wilt dat graag in groepsverband doen? Dan ben je bij AXA Valleirenners op de juiste plaats. Kom gerust een paar keer kijken of gratis meedoen om het te proberen.

lees meer

Vergunning heuvelrug

vergunning heuvelrug

Mountainbikers op de Utrechtse Heuvelrug hebben een MTB-VIGNET nodig om er te kunnen fietsen. Met de inkomsten wordt het onderhoud en de aanleg van fietsroutes betaald.