veldrit1

De AXA Valleirenners organiseren dit najaar weer de Nationale Veldrit van Rhenen, deze 6e editie vindt plaats op zaterdag 21 oktober 2017. Eerder werd de veldrit al georganiseerd van 2009 t/m 2011, na een stop van enkele jaren heeft de organisatie de draad in 2015 weer opgepakt. De wedstrijd vindt zoals gebruikelijk plaats in Rhenen, in het bosrijke gebied van Kwintelooyen.

In de eerdere edities bleek de veldrit een groot succes, en verschillende deelnemers van toen (Mathieu van der Poel & Woudenberger Lars van der Haar) zijn tegenwoordig terug te vinden in de top van de internationale crosswereld.

veldrit3

Het parcours is nagenoeg hetzelfde als in de eerdere edities: wisselvallig en zwaar. Het gebied kent veel hoogteverschil, wat ervoor zorgt dat er behoorlijk wat hoogtemeters gemaakt moeten worden. Dit resulteert in een technisch parcours met verschillende klimmetjes en afdalingen. Het parcours heeft een lengte van bijna drie kilometer.

Wilt u zelf het gebied alvast verkennen? Dat kan, alleen is het bezitten van een vergunning in Kwintelooyen sinds kort verplicht. Lees hier meer over deze vergunning.

veldrit2

11.00 uur Amateurs/Sportklasse
12.00 uur Masters 40+
13.00 uur Nieuwelingen jongens
13.01 uur Elite-Vr./Belofte-Vr./Amateur-Vr./Junior-Vr.
14.00 uur Elite/Beloften
14.01 uur Junioren

veld locatie

De veldrit vindt plaats in Kwintelooyen, een bosrijk recreatiegebied gelegen tussen Rhenen, Veenendaal en Elst. Er is parkeergelegenheid op het terrein van Kwintelooyen zelf. De parkeerplaats is opgedeeld in twee delen: De deelnemers parkeren aan de rechterkant na binnenkomst op het terrein, de bezoekers parkeren links na binnenkomst op het terrein. Er zijn parkeerwachters aanwezig, volg hun aanwijzingen op. Plan hier uw route naar Kwintelooyen, de locatie van de wedstrijd.

Parcours

parcours

Lid worden van AXA?

lid worden

Lid worden kan vanaf 7 jaar! Ben je geïnteresseerd in wielrennen of mountainbiken en je wilt dat graag in groepsverband doen? Dan ben je bij AXA Valleirenners op de juiste plaats. Kom gerust een paar keer kijken of gratis meedoen om het te proberen.

lees meer

Vergunning heuvelrug

vergunning heuvelrug

Mountainbikers op de Utrechtse Heuvelrug hebben vanaf feburauri 2015 een vergunning nodig om er te kunnen fietsen. Het vignet kost 7,50 en is te koop bij winkels en horeca in de omgeving. Met de inkomsten wordt het onderhoud en de aanleg van fietsroutes betaald.

lees meer